2 Şubat 2010 Salı

Richard Branson, şimdi de okyanusları fethediyor!

 
 Dünyadan uzaya ticari uzay yolculuklarını başlatan çılgın girişimci, macera tutkunu Richard Branson yeni bir ticari girişimiyle hayalgücünün sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Branson'un yeni fikri, özel yapım bir denizaltı ile okyanuslarda turist gezdirmek. San Fransisco merkezli Hawkes Ocean Technologies ile anlaşan Branson, özel yapım Deep Flight Merlin modelini kendi müşterilerinin hizmetine sunuyor. 
Bu denizaltı, dünyaca ünlü denizaltı cihazları uzmanı Graham Hawkes tarafından tasarlanmış ve yapısı, bilinen denizaltı gemilerinden çok bir uçağa benziyor. Teknolojik olarak da derine inmek için denizaltıların balast sistemini kullanmıyor, uçaklardaki gibi kuyruk ve kanatlarla yönlendirme yapılıyor. Merak edeneler ayrıntılı bilgiyi buradan alabilir.

Richard Branson'ın bu özel denizaltı ile ne yapmak istediğine gelince: Daha önce de bahsettiğim gibi, Branson'ın Karayipler'de bir özel adası var. Necker Adası'nda son derece gözlerden uzak, son derece lüks ve son derece pahalı küçük bir tesis var. Burada konaklayanlar, hani "biraz da denize açılalım da sefamızı sürelim" derse diye, emirlerine amade Necker Belle adlı bir de katamaran var. Şimdi bu adada bir hafta kalıp katamaranı kullananlar "aman canım git git her yer deniz, buralarda görecek ilginç bir şey yok mu?" derse diye emirlerine amade bir de mini denizaltı olacak ki, mercan kayalıkları, balıklar falan görülebilsin. Resimde gördüğünüz özel denizaltı üç kişilik; iki konuk, bir de kaptan için yer var. Adı Necker Nymph. Bu mini denizaltı ile yaklaşık iki saat deniz altında yolculuk yapılabiliyor. Necker Belle'i bir haftalığına kiralayanlar, üstüne 25 bin Dolar daha ödeyip bu mini denizaltıyı da kiralayabiliyor. 

Tatilde scuba dersleri falan... Geçin bunları. Denizlerin altında görmek istediğiniz ne varsa, hepsini oturduğunuz yerden izleyebilirsiniz. Hizmet diye buna derim ben!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails