6 Ekim 2010 Çarşamba

Ünlü markaları internetten satın alabileceğiniz en iyi adresler

Ünlü markaları internet üzerinden daha ucuza almak ya da Türkiye'de bulunmayan modelleri araştırmak için internet üzerinden satış yapan en iyi sitelerle ilgili yazım bu ay Harper's Bazaar dergisinde (Ekim 2010 sayısı) yayınlandı. Tatlı Hayat'ta ne zamandır yazmayı planladığım e-ticaret top 10 listesinde bu sitelerin başı çektiğinden şüpheniz olmasın.
Çoğunluğu giysi ve aksesuvar satan ve tamamı Türkiye'ye gönderim yapan  bu siteler sadece kadınlara yönelik değil.  Tatlı Hayat'ın erkek okuyucuları! Bu bölümü atlamayın lütfen.




Forzieri
www.forzieri.com

İtalya'nın ünlü lüks ürünler satıcısı Forzieri'nin web sitesi  bir markalar geçidi gibi. İtalyan el işçiliği ürünü deri, tekstil, takı ve Murano camı markaları başta olmak üzere dünyaca ünlü pek çok tasarımcının markalarını Forzieri'de bulabilirsiniz. Yılbaşı, Anneler Günü gibi özel günlerde hediye seçememiş olanlar için bir günde teslim, ekstra indirim gibi fırsatlar sunuyor. Sık alışveriş yapan üyelerini ödüllendirme sistemi var.

Ne bulabilirsi
niz?
Hem kadın hem erkekler için ayakkabı, çanta, güneş gözlüğü, kemer, takı, cam eşyalar, ev eşyaları, seyahat gerçeleri, mücevher, saat ve lüks hediyelik eşya.

Hangi markalar var?
Alessi, Alviero Martini, Antica Murrina, Bagutta, Bentley, Black Bear, Borsalino, Bric's, Casadei, Chiarugi, Christian Dior, Coccinelle, DKNY, Dolce&Gabbana, Emilio Pucci, Emporio Armani, Fendi, Ferrari, Fiorucci, Fontanelli, Forzieri, Francesco Biasia, Fratelli Rosetti, GC by Guess, Ghibli, Gianfranco Ferre, Giorgio Armani, Givenchy, Gucci, Guess, Hafize Ozbudak, Haurex, Hello Kitty, Hugo Boss, John Galliano, Just Cavalli, Ken Scott, Kenzo, Krizia, Lancaster, Locman, Loriblu, Makuti, Manieri, Marc Jacobs, Maschera, Mini, Missoni, Miu Miu, Mont Blanc, Moreschi, Moschino, Nautica, Pellevera, Persol, Piquadro, Prada, Pratesi, Robe di Firenze, Roberto Cavalli, Salvatore Ferragamo, Spigarelli, Tom Ford, Valentino, Versace

Gönderim

Türkiye'ye 2- veya 3 iş günü içinde ulaşacak biçimde uluslararası kargo şirketleri ile gönderim yapıyor. Satın aldığınız ürünün hacmine göre kargo ücreti değişiyor.

Not

Site tasarımı ve bilgilendirme e-postaları baştan çıkarıcı. Ayrıca müşteri hizmetleri mükemmel çalışıyor.

Saks Fifth Avenue

www.saksfifthavenue.com

New York'taki ünlü mağazanın e-ticaret sitesinde aradığınız tüm ünlü markaları ve sezon ürünlerini bulabilirsiniz. Ayrıca indirim reyonunu takip ederseniz bazı parçaları %50 ve üzeri indirimli olarak satın alabilirsiniz. Sitenin profesyonelce tasarlanmış arayüzü aradığınızı çok kolay bulmanızı ve renk, beden gibi seçenekleri rahatça görmenizi sağlıyor. Çok az İngilizce bilenler bile rahatlıkla alışveriş yapabilir. Saks Fifth Avenue'daki tek sorun çok fazla marka olması, bazılarını hiç duymamış olabilirsiniz...

Ne bulabilirsiniz?

Kadın, erkek ve çocuk giysisi, takı, mücevher ve diğer aksesuvarlar, çanta ve ayakkabı, kozmetik ürünleri ve parfüm, ev eşyası ve gurme ürünler.

Hangi markalar var?

Hangi markalar yok diye sormak daha doğru olur.  Gucci'den Etro'ya, Carolina Herrera'dan Jean Paul Gaultier'ye kadar aklınıza gelebilecek neredeyse tüm couture ve pret-a-porter tasarımcıların ürünleri var. Çanta ve ayakkabı reyonu çok zengin Chloe, Burberry, Prada, Bottega Veneta gibi yüksek moda markalarının yanı sıra UGG Australia veya Melissa gibi popüler markalar da var.

Gönderim
Uluslararası kargo şirketleri aracılığıyla Türkiye de dahil olmak üzere 170 ülkeye gönderim yapıyor. Ekspres veya standart gönderim seçeneğine göre 3 veya 7 iş günü içinde teslimat yapılıyor, fiyat da hem hacme hem de gönderim türüne göre değişiyor.

Not
Uluslararası gönderimlerde bir seferde maksimum 2500 Dolar değerinde paket gönderimi yapıyorlar.

Net-a-Porter

www.net-a-porter.com

İnternet dünyasının en iddialı ve en başarılı lüks alışveriş sitesi. Konsepti internet yoluyla moda dünyasını ayağinıza getirmek. Sadece ürün satışı yoluyla değil, yayınladığı e-dergisi, defile videoları ve trend ipuçlarıyla da modayı çok yakından takip edebilmenizi sağlıyor. Çeşitli markaları kolayca bulabilmeniz için kendi içinde tema butikleri oluşturulmuş. Örneğin gelinlik butiğine girdiğinizde gelinliklerin yanı sıra düğünde kullanılabilecek mücevher, iç çamaşırı veya diğer aksesuvar seçeneklerine de kolayca ulaşabiliyorsunuz.

Ne bulabilirsiniz?
Giysi, iç çamaşırı, mayo, çanta, ayakkabı, cüzdan, kemer, güneş gözlüğü şapka, eldiven gibi aksesuvarlar, takı, saat ve hediyelik eşya.

Hangi markalar var?
Agent Provacateur, Alaia, Alberta Ferretti, Alexander McQueen, Anna Sui, Azzarro, Antonio Berardi, Balenciaga, Balmain, Bottega Veneta, Burberry, Calvin Klein, Chloe, Christian Louboutin, Diane von Furstenberg, Donna Karan, Fendi, Giambattista Valli, Guiseppe Zanotti, Givenchy, Harve Leger, Jill Sander, Jimmy Choo, Juicy Couture, Kors by Michael Kors, Lanvin, Maison Martin Margiela, Marchesa, Marni, Max Azria, Missoni, Narciso Rodriguez, Oscar de la Renta, Phillip Lim, Proenza Schouler, Rochas, Sonia Rykiel, Stella Mc Cartney, Valentino, Versace, Vivienne Westwood, Yves Saint Laurent, Zac Posen gibi çok sayıda marka var.

Gönderim
Uluslararası kargo şirketleri aracılığıyla 3 veya 5 iş günü içinde Türkiye'de olacak şekilde gönderim yapılıyor. Ortalama 55 Dolar civarında kargo ücreti ödeniyor.

Not

Seçtiğiniz marka ve sezon koleksiyonu hakkında bilgi veriyor. Ayrıca satın alırken ürünü canlı bir mankenin üzerinde veya elinde görerek gerçek büyüklüğünü kolayca anlayabiliyorsunuz.  Ürün inceleme sayfasında o ürün ile kombinlenebilecek başka giysi veya aksesuvar seçenekleri de gösteriliyor. 

Luisa Via Roma
www.luisaviaroma.com

Marka meraklıları için fırsatlar cenneti. Çoğunlukla İtalyan ve Avrupalı tasarımcıların ürünleri satılıyor. Sık sık indirim ve bedava kargo kampanyaları düzenleniyor. Erkek   giysileri ve aksesuvar bakımından zengin. Belli bir kategoride arama yaptığınızda markalara göre gruplanmış ürünlerin önizleme yapabiliyorsunuz, sitede aradığınızı rahatça bulabiliyorsunuz.

Ne bulabilirsiniz?
Hem kadın hem de erkek için giysi, çanta ve ayakkabı, ayrıca takı, kemer, güneş gözlüğü ve çeşitli aksesuvarlar var.

Hangi markalar var?

Adidas'tan Onitsuka Tiger'a kadar günün modası pek çok popüler giysi ve ayakkabı markası var. Öte yandan Bally, Jimmy Choo, Christian Louboutin gibi tanınmış ve lüks ayakkabı markalarını da Luisa Via Roma'da bulabilirsiniz. Marc Jacobs'tan Viktor&Rolf'e kadar pek çok modacının ürünlerinin yanı sıra Erdem Moralıoğlu'nun Erdem ve Hakan Yıldırım'ın Hakaan markalarını da buirada bulabilirsiniz.

Gönderim
Luisa Via Roma'nın sloganı "dünyanın her yerine ulaştırılabilen lüks alışveriş", dolayısıyla Türkiye de dahil olmak üzere pek çok ülkeye gönderim yapıyor. Uluslararası kargo şirketleri aracılığıyla gönderim yapıyor fakat 200 Euro gibi bir limitten sonra kargo bedava olabiliyor. Kampanyaları takip etmeniz gerekiyor.

Not
Hediya kartı, müşteriye özel indirim, bedava kargo gibi müşteri memnuniyeti arttırıcı çalışmaları var. E-bültenlerini takip edin.

Yoox

www.yoox.com

İnternet dünyasının yine en iddialı marka alışverişi yapılan e-ticaret sitelerinden biri. Özellikle tasarımı ön plana çıkaran parçaları satıyor. Sitede elektronik eşya ve mobilya bile var. Yoox kendi kullanıcı kitlesini ve takipçilerini oluşturabilmiş bir marka. Bu nedenle bazı tasarımcıların sadece Yoox için tasarladığı parçalar da var.

Ne bulabilirsiniz?
Kadın, erkek ve çocuk giysileri, jean, iç çamaşırı, çanta, ayakkabı, takı ve diğer aksesuvarlar, endüstriyel tasarım ürünleri, tasarım kitapları, mobilya, ev ve ofis eşyaları ve Yoox için tasarlanan özel parçalar var.

Hangi markalar var?

Yohji Yamamoto'dan Gaetano Navarra'ya, Paciotti'den Luella'ya kadar modaya farklı yaklaşan pek çok tasarımcının ürünlerini bulabilirsiniz. Tasarım eşyalar bölümündeyse Karim Rashid'ten Ron Arad'a kadar pek çok tasarımcının tasarımları yer alıyor. Denim bölümünde yine Karl Lagerfeld'den Jean Paul Gaultier'ye kadar pek çok tasarımcını jean tasarımlarını göreceksiniz.

Gönderim
Yoox'un Avrupa, Amerika ve Japonya'da lojistik merkezleri var. Size en yakın merkezden gönderim yapılıyor. Uluslararası kargo şirketi aracılığıyla 3-6 iş günü içinde ulaştırılan paketler için ortalama 38 Dolar kargo ücreti alınıyor.

Not

Yoox tasarım ve çevre konusunda çok duyarlı bir marka. Özellikle bu konsepte uygun markalarla çalışıyor. Öte taraftan jean ve vintage reyonları diğer e-ticaret sitelerine fark atmasını sağlıyor.


The Corner
www.thecorner.com

Yoox'u yaratan Yoox Group'un bir diğer markası olan The Corner, işçilik ve iyi tasarımı öne çıkaran kadın ve erkek giyim markalarını satıyor. The Corner'da her markaya ayrılmış bölümlerde birer mini-store oluşturulmuş. Sitede ayrıca The Corner moda yaklaşımını anlatan editoryal bölümler ve videolar da yer alıyor. The Corner Paris, Milano, Londra, Tokyo, Antwerp ve New York'taki üslerinden dünyanın dört bir yanına gönderim yapabiliyor.

Ne bulabilirsiniz?
Çok iyi dikilmiş, tasarım ve kalitesiyle öne çıkan markalardan Kadın ve erkek giysileri, ayakkabı, çanta ve diğer aksesuvarlar satılıyor.

Hangi markalar var?
3.1 Phillip Lim, Antonio Marras, Aspesi, Blumarine, Casadei, Diesel Denim Gallery, Dsquared2, Fendi, Guiseppe Zanotti Design, Hussein Chalayan, Liberty of London, Maison Martin Margiela, Marsell, Missoni Mare, Neill Barrett, Rue Du Mail, Tomas Maier ve Viktor&Rolf gibi pek çok markanın ürünlerini bulabilirsiniz.

Gönderim
2-4 iş günü içinde elinizde olacak biçimde uluslararası kargo ile gönderim yapılıyor. Kargo ücreti ortalama 30 Euro.

Not
Sitenin tasarımı bir alışveriş sitesinden çok moda dergisine benziyor. Alışveriş yapmasanız da özellikle editoryal bölümlerde kendinizi kaybedebilirsiniz.

The Outnet
www.theoutnet.com

The Outnet, Net-a-Porter'nin kardeş sitesi. Sadece kadınlar için tasarımcıların outlet ürünleri satılıyor. 200''den fazla markanın ürünü var. Sık sık sınırlı süreli indirimler ve ekstra indirim kampanyaları düzenleniyor. Bu nedenle üyelerin sürekli siteyi takip etmesi gerekiyor. The Outnet indirim konusunda iddialı.  Bazı parçaları %80'e varan oranlarda indirebiliyor. Sitenin defile görüntüleri ve giysi kombinleri modaseverlere stil ipuçları veriyor.

Ne bulabilirsiniz?
Sürekli yeni parçalar ekleniyor. Ünlü markaların outlet kadın giysisi, ayakkabı, çanta ve diğer aksesuvarlarını bulabilirsiniz.

Hangi markalar var?

Acne, Adam, Alberta Ferretti, Alexander McQueen, Alice by Temperley, Antik Batik, Bottega Veneta, Burberry Prorsum, Celine, Chloe, Christopher Kane, Isharya, James Jeans, Jimmy Choo, Juicy Couture, Jil Sander, Kenneth Jay Lane, Marchesa, Marni, Melissa Odabash, Miu Miu, Nina Ricci, Oliver Peoples, Pedro Garcia, Pringle of Scotland, Roberto Cavalli, See by Chloe, Stella Mc Cartney, Temperley London, Valentino, Vera Wang, Zac Posen gibi pek çok marka var.

Gönderim
Uluslararası kargo şirketi ile 2-3 iş günü içinde Türkiye'de olacak şekilde gönderim yapabiliyorlar. Kargo bedeli ortalama 16.50 Pound.

Not
Kampanya duyuruları için  e-bültenlere abone olmayı ve sitede Dress Me bölümüne göz atmayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails