23 Şubat 2010 Salı

Bu konsept tutar mı?

 
Nişantaşı Vali Konağı Caddesi'nde yanyana duran iki kahveciye (Starbucks ve Caffe Nero) nisbet yapar gibi tam karşılarına açilmış bir başka kahveci var: Zamane Kahvesi. Logosundaki güler yüzlü kağıt bardağa bakıp take away kahve servisi yaptığını sanmayın. Aslında gayet modern bir muhallebici burası.




Yandaki resmi ben çektim. Zamane Kahvesi'nde kahve servisi böyle yapılıyor ve sadece 4 TL. Sunum şık, fiyat makul, ambiyans iç açıyor... Yine de ben bu yeni kahveci konseptinin tutacağından biraz şüpheliyim çünkü:


* Zamane Kahvesi'nin menüsünde tosttan linguiniye kadar bir çok yemek var. Bu gibi yerlerde "ne kadar basit o kadar iyi" kuralı işler. Menüde bu kadar çok yemek çeşitine gerek yok, müesseseye pek çok sorun yaratır.

* Mekan çok büyük. Kira ödüyorlarsa eyvah ki eyvah! Vali Konağı Caddesi'nin bu yakasında Selen Eczanesi dışında iki-üç yıldan uzun süre iş yapabilen dükkan yoktur. Daha önce caddenin aynı tarafında, iki dükkan ileride açılan kahveci Barnie's ancak iki yıl dayanabildi. Üstelik o zaman Caffe Nero yoktu, rekabet de bu kadar zorlu değildi.

* Zamane Kahvesi'nin girişindeki dolaplarda  pasta ve çikolata çeşitleri var. Anladığım kadarıyla mekan sahiplerinin bir işi de tatlı üretimi. Şimdiye kadar buradan çikolata satın alan hiçkimseyi görmedim. Taksim'deki Gezi gibi değil yani, pek satış yok. Ayrıca mutfak, çay ocağı ve masalar arasında gidip gelmek servisi epey uzatıyor. Garsonlar bir gün isyan eder.

* Zamane Kahvesi logosu ve cicili menüleri ve karikatürlü Amerikan servisleriyle gençlere yönelik bir marka gibi algılanıyor. Fakat mekanın oturmalı-masaya servisli düzeni ve nostaljik dekorasyonu orta yaş üzeri için daha uygun. Gerçekten de orta yaş ve üzeri müşteriler burayı seviyor, birer çay içip uzun uzun oturuyorlar. Bence burası bir kahveciden çok makyajlanmış bir muhallebici. İçerisi Saray Muhallebicisi gibi döner kokmadığından daha havalı, daha hoş. Çağdaş muhallebici fikri kulağa çok iyi gelmekle birlikte, biraz önce saydığım nedenlerden dolayı buranın -iş yapsa da- kar etmesinin zor olacağını düşünüyorum. Zamane Kahvesi'nin logosu ve menüleri reklamcı elinden çıkma gibi. Bu kadar uğraş anladığım kadarıyla çok şubeli bir kahveci konsepti için oluşturulmuş ama Nişantaşı'ndaki dükkan tutmazsa yazık olacak...



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails