30 Ocak 2010 Cumartesi

Kapalı havalarda sinemada komedi filmi izlemek...

Başlık Ekşi Sözlük'ün başlıklarına benzedi ama, böyle bir klişe vardır: Kapalı havalarda, özellikle de hafta sonunda, sinemaya gidilir, ya komedi ya da romantik filmler izlenir. Havanın kasveti biraz olsun dağıtılır. Daha çok kadınlara özgü bir davranıştır...

Bu hafta sonu da hava pek iç açıcı değil. Sinemalarda gösterimden kalkmadan önce "Kim Kiminle Nerede" adıyla oynayan Whatever Works'ü görmenizi tavsiye ederim.

Yönetmen Woody Allen, oyuncular Ed Begley Jr, Patricia Clarkson, Larry David, Conleth Hill ve Evan Rachel Wood. Tanıdığım bazı insanlar Woody Allen filmlerini laf kalabalığı yüzünden izlemekte zorlandıklarını söylüyorlar: "Daha bir espriye gülmemiz bitmeden ikincisi ve üçüncüsü geliyor, takip edemiyoruz" diyorlar. Bazıları da bu durumu seviyor.

Whatever Works tipik bir Woody Allen filmi. Çıkıntı tipler, akla hayale gelmez olaylar, tuhaf ilişkiler ve bol bol kahkaha, bol bol felsefe... Bu sefer, hayattan elini eteğini çekmiş eski bir fizik profesörünün, evden kaçan taşralı bir genç kızla tesadüfen başlayan ilişkisi çevresinde aşk, evlilik, ilişkiler, cinsellik ve kuantum fiziği anlatılıyor. Kızın sarışın adamın da bir çeşit dahi olması (afişte görüldüğü üzere) filmin ne kadar komik olduğu hakkında ipucu veriyordur sanırım. Filmin fragmanını buradan izleyebilirsiniz.

İyi seyirler.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Nice post and this enter helped me alot in my college assignement. Thank you as your information.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails