26 Ocak 2007 Cuma

Madonna'yı Jean Paul Gaultier giydirmesin de kim giydirsin?

Moda dünyası Jean Paul Gaultier'yi "yaramaz çocuk" olarak anıyor. O, cesur ve abartıyı seven, zaman zaman provakatif tasarımlarıyla her zaman ilgi çekmeyi başarıyor. Günümüzde couture tasarım yapan moda evleri tek tek kapanırken, Gaultier hala ayakta. Bu yıl Paris Moda Haftası'ndaki şovuyla yine büyük beğeni alan Jean Paul Gaultier'nin 2007 koleksiyonu Hristiyanlık'taki ikonalardan ve kilise dekorlarından ilham almış. Bu koleksiyonun slideshow'unu hem style.com'dan hem de elle.com'dan izleyebilirsiniz.

Konu din olunca, insanlığın son 2000 yılını şekillendiren Hristiyanlık ve ona bağlı kavramların sanatçılarin zihinlerini meşgul etmemesi mümkün değil. Madonna da kliplerinde zenci peygamber kullandı, sahnede kendini çarmıha gerdirdi. Bu yüzden moda dünyasının "yaramaz çocuğu"ile müzik dünyasının "asi kızı"nın birbirine hayranlığı çok anlaşılabilir bir şey. Madonna her ne kadar şimdilerde şatoda yaşayan üç çocuk annesi olarak Vogue dergisine Ingiliz soylusu pozları verse de, şovlarında çoğunlukla Gaultier'nin tasarımlarını giyiyor. Öyle bir divaya yakışan da bu elbet...

Gaultier'nin modellerinin başlarında harelerle podyumda salınan halleri bu sefer daha dingin geldi bana. Eminim pek çok tutucu Hristiyan dini sembollerin modaya malzeme edilmesine kızacaktır ama, Gaultier'nin cüretkarlığının nerelere vardığını hatırlayacak olursak, bu koleksiyonun meseleyi masumca teatralleştirdiğini söylemek mümkün.

Jean Paul Gaultier'nin çalışmalarını topluca bulabileceğiniz harika bir sayfa buradan ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

ELL PHOTO dedi ki...

AMAÇLARI
HERKESE "GİYDİRMEK"
BUNU!

Nahide Mutlu dedi ki...

Gaultier, moda dünyasının en çok kazanan tasarımcısı değil ne yazık ki...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails