5 Aralık 2010 Pazar

Yılbaşı heyecanı sarınca

Yılbaşına daha bir ay var. Ama alışveriş merkezleri süslenmeye, caddeler ışıklandırılmaya başladı. Bu ay bütün dergilerde yılbaşı ile ilgili bir ek veya özel sayfalar var. Hepsi ansiklopedi kalınlığında. Hatta bazıları ajanda falan da veriyor.

Yılbaşı zamanı yaşanan bu heyecanı severim. Süsler, dekorlar, vitrinler... Tamam, bütün bunların alışverişi pompalamak için yapıldığını ben de biliyorum ama, olsun. Alışveriş yaparak mutlu olacaksak (kim olmaz?) bence mahsuru yok.

Noel kutlanan ülkelerde en önemli bayram olduğu için hediye alışverişine ek olarak "evde misafir ağırlama" ve "çoluk-çocuğu sevindirme" ritüelleri olduğundan, işin tüketim boyutuna ek olarak bir de üretim boyutu var. Kurabiye, panettone, stollen gibi Noel'e özgü şeyler evlerde pişiriliyor. Bu tip geleneksel yiyeceklere meraklıysanız, size Aralık ayı bitmeden Delicious dergisinin Aralık (December 2010) sayısını tükenmeden almanızı öneririm. Kapakta da göreceğiniz gibi bu sayıyı kurabiye ve Noel yiyeceklerine ayırmışlar.

Noel kurabiyesi yapmaya üşenir ve satın almak isterseniz size Bebek'teki Rococo'yu tavsiye ederim. Rococo, butik pasta ve cupcake (kapkeyk diye okunuyor, bir çeşit kremalı mini kek) yapan bir yer. Rococo'nun sahibi sevgili Claudia Roditi Talu, şu sıralar Noel ve yılbaşı için özel kurabiye siparişi alıyor. Portakallı ve zencefilli (gingerbread) çeşitleri var. Aşağıdaki resimdekiler Claudia'nın yaptığı kurabiyeler. Harika görünmüyor mu?

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails