9 Aralık 2010 Perşembe

Bazı insanlar neden daha zengin olur?

Bugün internette gazeteleri okuyup sevdiğim bloglara bakarken yandaki Hublot reklamının hikayesini okudum. Formula 1 yarışlarının patronu Bernie Ecclestone'un şiş suratı, morarmış gözü ve çenesi ile Hublot reklamında ne işi mi var? İşte orası gerçek bir "cin fikirli"lik örneği...

Geçtiğimız günlerde Bernie Ecclestone Londra'da kendi ofisinin yakınlarında sokakta soyulmuş. Hırsızlar, dört kişiymiş ve Ecclestone'a saldırıp Hublot saati ve diğer değerli şeylerini alıp kaçmışlar. Ecclestone'u epey hırpalamışlar ki yüzü bu hale gelmiş.

Çalınanların kabaca değeri 200.000 Pound, yani yaklaşık 470.000 TL. Ecclestone ne yapmış? Oturup ağlayacak değil ya... Artık üstün mizah anlayışından mıdır, muhteşem pazarlamacılık yeteneğinde midir bilemiyorum, tarumar olmuş suratının fotoğrafının altına "İnsanların bir Hublot için neler yapabileceğini görüyor musunuz?" yazarak Hublot'nun genel müdürü Jean-Claude Biver'ye göndermiş. Buradan da bu reklamı oluşturma fikri doğmuş. Güzel, değil mi? Bu örnek bazı insanların neden daha zengin olduğunu anlatması bakımından çok çarpıcıydı, sizlerle paylaşmak istedim.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails