28 Eylül 2010 Salı

Bu sefer mutfakta biri var...


İtalyan tasarım firması Alessi'nin yeni ürünü (çıkalı bir-iki gün oldu) "iPad mi, tablet PC mi?" tartışmalarına yeni bir boyut kazandırıyor. Alessi'nin önerisi, mutfakta bile kullanılabilen AlessiTAB.

Daha açıklayıcı bir fotoğraf seçemezdim herhalde. Ev eşyaları ve dekoratif aksesuvar üreticisi Alessi, gündelik hayatta tasarımın önemine kafayı yoran bir firma. Bu nedenle tablet bilgisayar teknolojisinin evimizde hayatımızı nasıl değiştirebileceğinin cevabını kendine göre veriyor: Öyle bir tabletiniz olsun ki, ofiste, evde, hatta mutfakta hayatınızı kolaylaştırsın... Tasarımcı Stefano Giovannoni'nin hem dışını hem de arayüzünü tasarladığı AlessiTAB, 10 inch'lik dokunmatik bir ekrana sahip. İçinde Google'ın Android işletim sistemi var. Cihazı fonksiyonel kılan, bağımsız olarak durabilmesine olanak sağlayan ayağı. Bu ayak hem hoparlör hem de işlemciyi barındırıyor.

Promelit firması ile ortak olarak geliştirilen AlessiTAB'dan e-posta alıp gönderebiliyor, internette sörf ve görüntülü telefon görüşmesi yapabiliyor, haberlere ve hava durumuna bakabiliyor, yemek reçetelerinizi düzenleyip görüntüleyebiliyorsunuz. İçindeki Radiotime uygulaması AlessiTAB'ın dünya genelinde 13.000 radyo istasyonunun yayınlarını ayağınıza getiriyor, AlessiTAB'ınızı radyo olarak da kullanabiliyorsunuz. Dilerseniz başka uygulamalar da ekleyebiliyorsunuz ve web TV olarak da kullanabiliyorsunuz. Ürün hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

Harika görünüyor değil mi? Her eve lazım...

NOT: Ne yazık ki satış fiyatını bulamadım.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails