13 Ekim 2010 Çarşamba

Tek taş out, "black" taş in!

İddialı başlığım ve iddialı açılış fotoğrafımla yeteri kadar ilginizi çekebildiysem ne mutlu bana! Bu yazının konusu resimdeki yüzüğün temsil ettiği siyah pırlanta (black diamond) modası. Sex and the City 2'de (hani bizde gösterime gir-e-meyen) Mr. Big'in Carrie Bradshaw'a "çünkü sen başkalarına benzemiyorsun" diyerek evlenme teklif ettiği yüzük. Sarah Jessica Parker'ın kimsenin hayallerini kadını olmadığını ve bunun sadece bir film olduğunu bir yana bırakalım, gerçeğe dönelim: Artık kadınlar tek taş pırlanta yüzük değil, siyah pırlanta sahibi olmak istiyor. Çünkü çok moda...

Bu ay Harper's Bazaar'da daha ayrıntılı olarak yazdığım siyah pırlanta modası, son üç-beş yıldır devam eden renkli değerli ve yarı değerli taş modası içinde kendine apayrı bir yer edindi.Bana sorarsanız, şeffaf olmaması, siyah pırlantayı diğer elmas çeşitlerinden ayırıp, daha özel kılıyor. Değerli bir taştan beklenen parlaklık ve albeniye sahip ama “ben buradayım” diye bağırmıyor. Genellikle beyaz altın ile birlikte kullanıldığından, gündelik kullanım için son derece uygun. Ayrıca siyah pırlanta, şeffaf pırlanta ile birlikte kullanıldığında mücevher tasarımcılarına siyah-beyaz, transparan-opak zıtlığı bakımından ilginç efektler yaratma olanağı veriyor.

Yukarıdaki resim Itay Malkin'in Sex and the City 2 filmi için hazırladığı özel bir tasarım. Film vizyona girdikten sonra sınırlı sayıda üretilen bu yüzüklerin tanesi 10.000 Dolar'dan satışa sunuldu. Itay Malkin, özellikle siyah pırlanta tasarımlarıyla Vanessa Williams, Adrian Grenier, Kanye West, Mary Louise Parker, Sandra Bullock ve Sarah Jessica Parker gibi Hollywood yıldızlarının gözdesi. Siyah pırlantayı tasarımlarında en çok kullanan bir diğer tasarımcı, "siyah pırlanta kralı" ilan edilen Azature.

Emmy Ödülleri'nde Kelly Osbourne'u siyah elbisesi ve siyah pırlanta küpeleriyle görünce, siyah pırlanta konusunda yazmaya karar vermiştim. Siyah pırlantayı son yıllarda kırmızı halıda sıkça görür olduk. Örneğin Cate Blanchett’ın 2007 Oscar Ödülleri gecesinde taktığı Lorraine Schwartz tasarımı siyah pırlanta küpeleri çok konuşulmuştu. Bu yıl Emmy Ödül Töreni’nde Kelly Osbourne  siyah elbisesi ve Martin Katz tasarımı siyah pırlanta küpeleriyle göz doldururken, MTV Sinema Ödülleri gecesinin yıldızı Cristina Aguilera da Stephen Webster’dan kendi tarzına uygun siyah pırlanta küpeler seçmişti. Angelina Jolie, başrolünü oynadığı Salt filminin Los Angeles’taki galasında giydiği siyah mini elbiseyi Asprey’in siyah pırlanta bileziği ile tamamlarken, Marion Cotillard Nine filminin galasında beyaz Dior elbisesinin üstüne bir dizi Chopard siyah pırlanta kolye takıyordu. Jennifer Lopez, Victoria Beckham, Lily Allen, Black Eyed Peas’ten Fergie, Rihanna, Beyonce, Paris Hilton, Lindsay Lohan ve Zoe Saldana siyah pırlanta takıları tercih eden ünlüler arasında.

Siyah pırlanta sadece kadınlar arasında moda değil, küpe modasına uyan erkekler de şeffaf pırlantadan sonra siyah pırlanta küpe takmaya başladı. 

Anlayan anlar: Ben gördüğümü söylüyorum, siz bildiğinizi yapın...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails