21 Temmuz 2010 Çarşamba

Şampanyayı soğutsak da mı saklasak?


Tatlı Hayat'ta daha önce şampanyayı neyle, nasıl taşıyacağımı dert ettiğimi yazmıştım. Resimdeki Veuve Clicquot'nun mini buzdolabı-kutusu bir ambalaj olarak şişeyi korumanın ötesinde, şampanyanızı soğuk tutarak açıldığında içime hazır bir bir biçimde sunmaya da olanak veriyor.


Merkezi Paris'te olan QSLD içecek ve kozmetik üreticileri başta olmak üzere pek çok firmaya ambalaj ve endüstriyel tasarım yapıyor. Havalı içki şişeleri, parfüm şişeleri, kutular ve benzeri... Ünlü Fransız şampanya üreticisi Veuve Clicquot için hazırladıkları başka kutu tasarımları da var ama bu son çalışmaları eski tip buzdolaplarından esinlenilmiş bir çeşit termos. İçindeki koruyucu hazne hem şampanya şişesini sarsıntı ve darbelerden koruyor hem de şampanyanın gideceği yere kadar 2-3 saat boyunca soğuk kalmasını sağlıyor. Açıkçası ilk gördüğümde bunu elektrikli ve gerçek bir mini buzdolabı sanmıştım. Çünkü bazı bira ve kola firmaları bu tip promosyonlar üretti geçmişte. Fakat elektrikli bir şey taşımak için pek de pratik sayılmaz. Bu kutu daha çok soğutucudan çıkan şampanyayı sevgilinize götürene kadar -ve tabii açıp içene kadar- soğuk kalmasını sağlamak için üretilmiş.

Rengi çok güzel göründüğü için,  sizin için Veuve Clicquot'nun alametifarikası bu yumurta sarısı kutuyu seçtim. Ama bunun pembesini de üretmişler. "Niye" diye sormazsınız herhalde...

NOT: Ürünün fiyatını bilmiyorum. Zaten önemli de değil   ; ))

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails