13 Mayıs 2010 Perşembe

Paranın satın alabileceğinin en iyisi...

Bir makineden ne satın almak istersiniz? Meşrubat, bisküvi, metro jetonu... Ya da kağıt mendil, hijyenik ped gibi şeyler... Hayal gücünüzü çalıştırın...
Bugün Twitter'da bir haber linki vardı. Abu Dabi'de Emirates Palace otelinin lobisine yerleştirilen bir makineden para ya da kredi kartıyla külçe altın alabiliyorsunuz. Araplar gerek yatırım için gerekse tüketim için altına meraklı olduklarından, Thomas Giessler adındaki bir Alman girişimci bu yolla altın satmanın iyi bir fikir olacağına inanmış. Makinede günlük olarak altın fiyatının göründüğu bir ekran var. Satın almak istediğiniz altını seçip (1, 2 veya  5 gr) paranızı giriyorsunuz. İşlem tamamlandığında makine size satın aldığınız altın külçesini veriyor. Son derece basit.

Haberin linkinde makinenin nasıl çalıştığını gösteren bir video da var. Videoyu görünce benim aklıma da şu fikir geldi: Bu makinelerden nikah dairesi ya da düğün salonlarının girişine koyulsa, dileyen düğün hediyesi olarak 1 veya 2 gr. altın satın alsa... Hatta hastanelerin doğum servislerinde ziyaretçi salonlarına bile külçe altın makinesi konabilir. Bizde adet olduğu üzere çeyrek ya da yarım altın artık düğün veya bebek hediyesi olmak için çok pahalı. Bugünün rakamıyla çeyrek altın yaklaşık 100 TL., 1 gr. külçe altın ise yaklaşık 60 TL. Türk halkı da külçe altın satın alıp hediye etmeyi tercih edebilir. Bana harika bir fikir gibi görünüyor.

Bunu yapacak Türk girişimciye bol kazançlar : ))

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails