12 Aralık 2009 Cumartesi

Tarabya'da stil ve lezzet: Kaffa


Koleksiyon Mobilya'nın Tarabya'daki binalarına yolunuz düştü mü hiç? Maslak'tan Sarıyer'e inen yokuşta sağdadır. Koleksiyon'un ev ve ofis mobilyaları burada teşhir edilir. Mobilya alacağınız yoksa hiç gitmemiş olabilirsiniz, ama şimdi tam da havalar kapalıyken herhangi bir alışveriş merkezi yerine Koleksiyon'a gitmenizi önerebilirim. Birincisi hepsi modern tasarıma sahip olan Koleksiyon koleksiyonunu (kelime oyunu gibi oldu : )) müze gezer gibi zevkle gezebilirsiniz. Özellikle Koleksiyon Home'da gezerken ev döşeme ve renk kombinleri konusunda epey fikir edinebilirsiniz. İkinci iyi neden de Koleksiyon Home bölümündeki harika kafe: Kaffa.

Koleksiyon'u gezen ziyaretçiler için hayata geçirilen  Kaffa, dışarıdan gelen müşterilere de açık. Kafenin adı enteresan, kahvenin ilk keşfedildiği ve dünyaya yayıldığı Habeşistan'daki bölgeden esinlenilerek konmuş. Adı Kaffa olan bir yerin hakkını veriyor, kahvesi gerçekten çok güzel. Fakat bunun ötesinde ben kafenin konseptini çok beğendim: Modern, dünyaya açık ve rafine. Elbette bu konsept, Koleksiyon'un tasarım anlayışını da yansıtıyor. Yeşillikler içindeki Koleksiyon Home binasındaki çatı pencerelerinden gökyüzüne ve ağaçlara bakarken, Koleksiyon markalı masa ve sandalyelerde oturuyor; Koleksiyon'da satılan tabak, çanaklarla yemek yiyorsunuz. Kaffa'nın işletmecisi Sara Tabrizi her gün taze yiyeceklerden günlük bir mönü oluşturuyor. Tüm yemeklerde organik zeytinyağı kullanılıyor. Mönü belli bir mutfağın yemeklerinden oluşmuyor, Uzakdoğu'dan Fransız mutfağına kadar farklı lezzetlerle karşılaşabilirsiniz. Örneğin ben gittiğimde körili tavuk ve hindistan cevizi sütüyle pişmiş pilav vardı, tatlı olarak ise elmalı crumble ve dondurma. Kafenin mutfağı açık olduğundan günlük pişirilen kurabiye ya da tatlıların kokusu hafif hafif tüm salona yayılıyor. Müzik, ambians, nefis kokular, nefis yemekler...  Kapalı havalarda yapılacak daha iyi bir şey bilmiyorum, ya siz?

NOT 1: Kaffa'da sabahları kahvaltı veriliyormuş. 'Sebzeler bahçeden, yumurtalar bahçedeki tavuklardan' yazıyor basın bülteninde. Koleksiyon'un arkasında gizli bir cennet mi var? Öğrenince buraya ekleyeceğim.

NOT 2: Mağazada Kolesiyon'un kurucusu Faruk Malhan'ın Tekirdağ'daki bağında yetişen üzümlerden Gülor'a özel olarak ürettirdiği Risus şaraplarının satışı da yapılıyor. Gitmişken birkaç şişe almadan dönmeyin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails