22 Kasım 2010 Pazartesi

Kabul gününüz kabusa dönüşmesin


Hep önünden geçip burada ne satılıyor diye hiç merak etmediğimiz dükkanlar vardır ya hani... Bir gün içeri girer ve "a, burada harika bir dükkan varmış, hiç görmemişim" dersiniz. Nişantaşı'ndaki Ev İşi de benim için böyle bir keşif oldu. Üç senedir 3-4 masalık küçücük dükkanından satış yapan Ev İşi meğer olağanüstü bir yermiş...

Ev İşi, adı üstünde ev yapımı tadında ve kalitesinde börek, yaprak sarma, mercimek köftesi, kurabiye ve baklava yapan bir yer. Buradan aldığınız her şeyin elde yapıldığı o kadar belli ki, birine ikram ettiğinizde "dışarıdan sipariş verdim" deseniz size kimse inanmayabilir. Tam da bu nedenle, 10 yıl önce 4. Levent'te küçük bir iş olarak başlayıp bugün tam bir başarı hikayesine dönüşmüş durumda.

Ev yapımı yiyecek satan dükkanların çoğunda klasik bir girişimci kadın hikayesi vardır: İyi eğitimli kadın, annelik, işsiz kalma vb. bir nedenle kariyerine ara vermiştir. Bir süre kendini ev işlerine verdikten sonra tekrar çalışmak ister. Eski işini yapmak istemez, sağlıklı ve lezzetli yemekler yapan küçük bir yer açar. Hem amatör bir ruhla çalışır hem de geçmiş iş tecrübelerini kullanır, açtığı yer beğenilir ve deyim yerindeyse "tutar".  Ev İşi'nin de hikayesi üç aşağı beş yukarı böyle. İşin başında kayınvaldesinden öğrendiği tarifle elde açılan yufka ile yapılan nefis zeytin yağlı ıspanaklı böreğine güvenen ve bunun "tutacağına" inanan girişimci bir kadın var. Ev İşi'ni önce Levent ve Etiler çevresinde meşhur eden ve işlerin büyümesine yol açan meşhur börek, lezzetini özel yufkasından, böreğe çiğden konan ıspanaktan ve pek tabii ki zeytin yağından alıyor. Ispanaklı kol böreğinin kıymalı ve peynirlisi de yapılıyor. Elde açılan mantı, yaprak sarma, mercimek köftesi, kurabiye ve ev baklavası Ev İşi'nin diğer lezzetleri. Mekanda çorba ve salata bulunmakla birlikte, Ev İşi başlangıçtan bu yana ağırlığı sipariş ve paket servise vermiş. Bu nedenle Nişantaşı'nda şube açarken restoran gibi değil, dükkan gibi bir yer seçmiş (zaten Nişantaşı'nda büyükçe bir yeriniz varsa ve içki servisi yapmıyorsanız kirayı karşılamanız neredeyse imkansızdır). Sadece iş yerlerinden değil, kabul günleri, mevlit gibi nedenlerle kalabalık misafir ağırlayacak ev kadınlarından da sipariş alıyorlar. Bu nedenle Seyrantepe'deki mutfakta günlük olarak yapılan büyük bir üretim var. Elbette adına yakışır bir biçimde mantıları, yufkaları kadınlar açıyor, sarmaları kadınlar sarıyor.

Size Ev İşi'nin nefis ev börekleri ve baklavalarının harika fotoğraflarını sunamıyorum. Ev İşi'nin sanıyorum bir web sitesi de yok. Fakat Yemek Sepeti'nden sipariş verebiliyorsunuz. Telefon numaraları da şöyle: Seyrantepe 212 280 83 83, Nişantaşı 212 343 84 84. Kabul gününüz falan varsa, kara kara düşünmeyin derim. İstanbul'un pek çok yerine paket servis yapılıyor, kilo ile de sipariş verebiliyorsunuz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Yazar cok tesekkurler...

Selamlar Melek

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails